Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ant; patience... jo tålamod. Nåt som ska tas med i tidsplaneringen som effektiv väntan som gynnar framtiden. = sitta på nålar eller bara låta saker bero? ögon glasögon synsätt återigen "Big Water"


...men håll koll på klockan då, Svartna!

 

 

*

Gräver ner mig efter dagens
dimp, fimp av händelsecentrums extatiska
antiklimax

vi är max en halvfjärings väg ifrån
och än är ingen Skunk nära stammen du märkte

 

(blissed-out and here we come! Badger on the run!)

vimpel varning verklighetsförankrings maning
"Men håll koll på  tiden

 

Klockan, Svartna!"

 

Klockan.... tickar där den tackar, bugar bockar
på rad och aldrig liknas dagen vid natt
igen

(when Saints stay put and mainstream ladies on fuckin' fun occure
as Twighlight Poems for Vampires, we seem so far away, so far..")

 

klag vännen det är klag var dag och muren tål inte mer
nej, den tål inte mer nu

turen är kommen på glödräls, se

nu solkurvor, nu älgkalvar med ko går före
som brukligt

igen

 

medan hornkronan snett lutad vittnar om
sista betet före skavning

 

Det ska stångas en asp, en al och en björk
det ska fångas en tagg för vart år
i dubbel mörknad skog

och inga bomärken är satta än

 

Svartna!

 

jo jag hör, men sitter där jag sitter

 

stenen invid ännu för varm
och stubben talar gåtor med tvärgiven årsring tvinnad

 

åtta

 

(please lay down, please say that Your Town is still there
down in darkened coalblack Tomb of

 

Big Water)

 

medan tjockan reser sig
sitter jag där

 

Hon, Svartna

*

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-25 02:28



Bookmark and Share


  peter markurth
bra
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri