Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetar, lite raljant, kring denna utveckling..., några små "strån" av hopp på slutet...


SVUSA - Ett Svenskt USA !

SVUSA
Dit vi är på väg
om än vi inte rusa

SVUSA
men, dock, så säg
i väggarna det susa

SVUSA
Bort med regleringar
PRIVATISERA !
INGENTING är heligt !
ALLT ska va´ privat !
Dagis, vård och skola !
De fattiga må kola !
för de har INGA pengar
för dem ,saknas sjukhussängar
Strax det blir så här
INGEN haver "fattigbarnen" kär !

SVUSA
En dag rasar försäkringssystemet
De privata har ledsnat
på "tjafset" med papper
de vill ha stålar !
Precis som i USA
jag INTE svartmålar !

SVUSA
Sahlin, DU, får ,kanske, chansen
gör dig av med "Högerfansen"
för DE är som Reinfeldt
rena "Banditgängssvansen"
DE lurar in dej , i "Privatiseringsdansen"
Så se UPP, Mona !
Rensa i partiet
gör dig av med "Dollarslyet" (¤) !
DÅ, kanske, "Lapptäcket" återuppstår
och, vi små, lite rättvisa, får.....

-



(¤) =Sly : Ungefär avfall ,skräp , ursprungligen en jordbruksterm för ogräs...




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-25 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska