Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samma kortsemester, tidig morgon (kl 05.30), skulle tömma blåsan....


Rådjuret...

I den ,nyligen, rensade skogen intill vår stuga (all tät växtlighet och sly hade avverkats, vilket gjorde att insektspopulationen minskat betydligt och sikten blev god), kunde jag , på ca 100 m:s avstånd observera ett graciöst rådjur..
Väl värd en dikt, tycker jag:


Rådjuret

Med spetsade öron
och lätta steg
och det lilla huvudet
rör sig
vid minsta ljud
några raska kliv
tio meter åt sidan,
äter lite, observerar,
alltid på sin vakt
mot faror
klipper på öronen
tjugo meters snabb
förflyttning
graciös
elegant
smärt och smäcker
HUR kan man
MÖRDA
ett så
VACKERT djur ?

----




Prosa av Mats Henricson
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-28 19:48



Bookmark and Share


  poetryGirl
Det är MORD
Fint beskrivet av dig!
2010-07-29

  Larz Gustafsson VIP
Det är inte mord.
Om man dödar en människa är det mord.
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska