Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarpessimism

Nu är den sköna sommarn här
med sol och lata dagar
allt som händer runt omkring
dock ej oss väl behagar

Det känns så behagligt
med bad vid oljad brygga
men kvällen är besvärlig
med bett från liten mygga

att vandra runt i gräset
är skönt på många sätt
dock fodras försiktighet
mot huggormens bett

Solen het mot kroppen
ska upplevas som härligt
men bränns det för hårt
så kan det bli besvärligt

Havets varma vatten
kan ställa till förtret
ty vågorna kan bära
en lurig brännmanet

När sommaren är här
då vill man koppla av
men tiden räcker inte
till många ställda krav

När sommaren är över
då vill man pusta ut
allting blir normalare
och eländet tar slut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-29 11:32



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Den här gillas av din poetvän som finner hösten skönast. Bra!
2010-07-29

  lodjuret/seglare VIP
inte lika väl genomarbetad känns den här som, utan litet mera ojämn än den förra, inte riktigt jämna steg håller verserna här, men samma trygga känsla får jag vid läsningen av denna, samma värme kommer hjärtat, själen till... trenne violer förtjänte den
2010-07-29

  anits VIP
Underbara rader, som känns
så väl igen
2010-07-29

    Bodil Sandberg
hahaa jamenvisst på ont och gott i stort och smått UNDERBART!
2010-07-29

  Yrre VIP
Haha jamen just så! Man får klä på sig och slipper dumma krav som blomlådor och renoveringar och resande och..osv ;)
2010-07-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO