Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan ta ett halvt liv innan man faktiskt vågar bryta sig ur en fängelseliknande kokong, eller fasad och bevisa auktoriteter fel. Men även då det tar ett halvt liv innan man vågar börja är det helt möjligt att göra det! Det är första steget som är svåra


Barnet kröp ut ur kokongen

Barnet kröp ut ur kokongen och växte.
Hon hade suttit kvar inne i kokongen av rädsla.
Långt inne i sitt inre visste hon att hon kunde...
men att gå emot någon som hon älskade så högt...
skrämde henne mer än instängdheten i kokongen...
Kokongen luckrades upp ju mer hon började söka...
...söka efter sin inre förmåga....
Hon skrev... och skrev... och kanske var hon alltför öppen...
... alltför öppen om sin person, men det läkte hennes sår...
så att hon kunde knacka hål....
... knacka hål på det hårda skalet på kokongen...
Kraften att söka svar och använda varenda viktig text...
till att ta reda på viktiga delar som hon behövde för att
knäcka den sista lilla biten av kokongen... kraften...
den kom inifrån henne själv... genom förändring i tankebanor...
som gav förändrade känslor... som gav liv.
Barnet kröp ut ur kokongen, ur fängelset och blev...
en fri och självständig.... vuxen med många nyttiga livserfarenheter...

© Junia Tronestam 2010-07-29




Prosa av Junia VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-29 22:23



Bookmark and Share


  Maria T
Underbart att få kraft att
bryta sig igenom det hårda
skalet på kokongen
2010-07-30

  Bibbi VIP
Å, så väl jag känner igen tillståndet.
Den här är helt suverän.
Massor av applåder!
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Junia
Junia VIP