Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... vid våra sinnens hälsokälla



... i sommarväktens yrsel
lättar han sig

bjudes brinnande skyars
yra
skapelsens vibrationer
rusiga fågelsången

sinnena hans
vidgas
med ottans ljus
genomsköljes
av luftens blommande ömhet
han ler åt sostänk
som plaskande badar i daggens droppar

han böjer knä i vindens vila

en fjäril bjuder honom vagg
en humla brum
och han lapar som en katt outsäglig
förundran

... han hör de stora andetagen
mörkrets flykt, den svarta manteln fläkta
och ljusets varsamma vingslag

han hör yrvakna löv
lyssna vind
lyssna ljus
lyssna flyende skuggors
varning
till daggens droppar

han hör tiden
stanna
två tordyvlars knarriga kamp
om en björnmocka
han hör
de stora andetagen




Fri vers av lärjunge
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-30 15:19



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dina bilder
sannvärldar
helandehänder

tack
2011-02-24

  Mr Lindemann VIP
Ja, inte illa ihoptrocklat så
borde få lite mer som läse denna texten
tycker jag
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge