Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde en "fylleilska" alldeles nyss...


Alkoholens aggressionsframkallande inverkan...

man blir så deprimerad
och bekymrad
när man hör och ser
vad alkoholen
frambringar
människor blir
som förbytta
och till ingen
nytta
de förolämpar
vänner
de blir råa i mun
de kladdar på grannens fru
de ramlar omkull i trappan
de kanske slåss med
ungdomar
som säger något
kaxigt
de gör saker
som de, ALDRIG,
skulle göra
om de INTE tömt den
där sista flaskan......

NO "Spritus" Veritas ! (fritt översatt: INGEN sanning i spriten ! )

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-30 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska