Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...ekar ibland inte någon liten skymt av längtan bort bort från nutidens skrammel och rammel, bort, in i de lugna andetagens välmående leenden...?


främlingarna

Försynen förärade dem födelse
i sagoskimrande helgedom:
barrstigarnas tidlösa födslo-
rum
i storskogens djupa andetag

deras födsloskri´n
blandades
i årstidernas frustande
närhet

med seklernas generationsmängda sorl

deras sinnen spanns
i vindarnas vila

av ursprunglig skönhets milda
puls

och de drack ur kärlekens djupaste
källa
valljäntans modersvarma vargamjölk

de sög solens spenvarma upplysning

och hörde häpna livets glittrande

leenden i solregn

hänförda drack de symbiosens symfoni

och de mondiala sångerna och kysste blom och bi...

de såg
visdomens viskande förnimmelser
lyssnade till fjärilens fladder

humlans brumm-
ande ande och flykt och doft i blomma

och deras själar vaggades varsamt

av Jordens sång

in i livets helande
hemligheter

och antingen är de

ingenting

eller ekon ur ursprungligheten

som sjunger längtan i mänskobröst




Fri vers av lärjunge
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-31 08:32



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, du har en verbal beågvning så
lite ålderdomlig språk i denna texte ndå
men överlag begåvat
vilket är sällsynt egenskap här på poeter.se
2010-07-31
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge