Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömmen krossas

Jag ligger hemma i min säng
Och drömmer om stora välfyllda arenor
Drömmer om att dribbla bättre än någon annan i laget
Sätta flest skott
I varje match
Att verkligen betyda något för laget
Att få betyda något
För landet

Lycklig, cyklar jag ivrigt till varje träning
Ger allt jag har i varje duell
Försöker till varje pris sätta alla skott

Men så en dag
Händer det som absolut inte kunde hända
Livet slås sönder
På väg till träningen

Jag sitter på cykeln
Smsar med tränaren
Fick diarré och blev sen till träningen
Tittar upp från telefonen
Märker att jag hamnat en bit ut på vägen
Det kommer en bil
Jag inser att det är döden som kommit för att hämta mig
Men jag vill inte dö, jag vill bli basketstjärna
Kastar mig av cykeln
Men hinner inte undan bilen
Mitt vänstra ben slår i kofångaren
Jag hör hur det knakar

Två dagar senare vaknade jag upp på sjukhuset
Doktorn sa att jag skulle vara glad att jag överlevde smällen
Jag bröt bara benet på fyra ställen sa han till mig
Om ett halvår skulle jag kunna börja spela basket igen
Men jag var inte glad
Mitt liv hade krossats




Fri vers av Oscar Flodin
Läst 312 gånger
Publicerad 2010-08-02 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oscar Flodin
Oscar Flodin