Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vargen

jag färdas frammåt
i en hatighet av en halv hyena
men så plöstligt närmar sig en backe
mot mig springer en varg
jag blir förvirrad
kastar av mig skidorna
och springer in i skogen

vargen ger upp
men står fortfarande kvar på skidspåret
med blodet rinnande från munnen

försiktigt lägger jag mig ner i snön
och väntar in vargens andetag

det dröjer inte länge
förrän ännu en skidåkare
kommer farandes
hon hinner inte se vargen
i all sin hast
sticker hon vargen med staven
djuret faller till marken

jag lämnar mitt gömställe
kastar på mig skidorna
och ger mig av därifrån




Fri vers av Oscar Flodin
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-01 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oscar Flodin
Oscar Flodin