Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Golvur


 

Av det som en gång varit
ett stolt och gammalt golvur
fanns nu bara spillror kvar
efter den ohyggliga katastrofen.

 

Visarna och pendeln var brutna
och det vackert målade trät
låg som flisor över golvet.
Mitt i all denna bråte
låg den krossade urtavlan.

 

Uret skulle aldrig mer visa
hur tiden har sin gilla gång
för tiden har för evigt
upphört att existera.


 

 




Fri vers av Anna H
Läst 331 gånger
Publicerad 2005-11-20 11:43



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
Den är sorglig denna, ungefär som om livet stannat. Den berör.
2005-11-20

  Smultris
*Ryser*

Så himla bra, vemodigt och sorgligt.

Känns som jag går miste om någonting viktigt när jag läser detta... Och det gör jag väl, för utan tiden existerar vi väl knappast.
2005-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H