Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synodens påhejare


Synodens påhejare
De som inte tål kvinnopräster
Han var en sån
Fick inte bli präst
Men teolog
Vi hade en debatt och jag skrev ett fel
Och han ojade sej högt
Han tyckte inte ens att det var ”värt att debattera”
Jag råkade skriva ”oblatsbrev” istället för ”avlatsbrev”
Mot nån som skrev så fel
Så drog han sej ur
Den fege ”fan”

Men han fick inte bli präst i alla fall
Han tillhörde synoden
Vid sidan av en, tyvärr dock rätt ömklig kyrka
Utan vare sej regler eller väg till Gud
Bara en ”salt utan sälta”
Men synoden är inte svaret
Kvinnoprästerna är inte det stora problemet
Men han hade tatt fasta på det
Men fick inte bli präst för han accepterade inte
Att jobba med en kvinna…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-10 15:11



Bookmark and Share


  anits VIP
Rader som känns igen, har mött dom
som inte vill arbeta tillsammans med
kvinniliga präster, för mig känns det
sorgligt
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO