Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten historielektion. Blinkar även åt Povel!




Måste vägen till Dammtorp gynga så?

 

augusti och tyska turister
norrmän i husbil
och en och annan annorstädes ifrån
far på vindlande slingrande stigar
uppför backe och backe ner
man frågar sig varför
måste vägen till Dammtorp gynga så?

jo här
gick korna på Tivedsskogen och mumsade svamp
för bara hundra år sedan
helt utan brådska

och när trafiken tystnar kan man
med lite fantasi
höra ekot av skällkons bjällra över åsarna
och klangen av AK-jobbarnas spadar och spett
när vägen byggdes
där kostigen fordom ringlat sig fram

med historia i bagaget
och Trolltivens skönhet utanför rutorna
smälter mil efter mil under däcken
samman
i en sista semesterdags lödighet





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-08 18:13



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
fint historiskt sammansatt!
2010-08-08

  walborg
Historien suveränt integrerad i sinnet flyger vägen fram.
2010-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Historien är en bra barlast.
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger