Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naken III

naken III

Min far sa till mig en kväll
när jag fått en enorm blåtira i ögat
efter att ha blivit sparkad
av en vän efter skolan
Det spelar ingen roll om du
kommer till skolan imorn naken
med en slips runt halsen,
det enda dina vänner ser
är din stora blåtira

Jag vet att det var ett skämt

Jag hade mina vanliga kläder på mig
den där skoldagen
Däremot så såg jag för mitt inre
migsjälv komma till skolan iklädd endast slips

Folk skulle aldrig se min stora blåtira
Det är något speciellt med vår kropp
och samhället vi lever i
som gör att det anses rejält konstigt
att inte klä sig,
vi har alla en
relation till vårt könsorgan
som leder till att vi vill
skydda och täcka det från
våra medmänniskors blickar,
kanske är det evolutionärt -
vi vill skydda vårt
fortplantningsorgan till högsta pris
men troligtvis finns
det andra orsaker
som ligger bakom
Därför tror jag att
de flesta klasskompisarnas blickar
den dagen nästan per automatik
skulle ha landat på
min lilla vän mellan mina ben

Men då detta i grund och botten
var ett skämt
blev det aldrig
några rubriker om
"nakenchock på mellanstadieskola"




Fri vers av Oscar Flodin
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-08 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oscar Flodin
Oscar Flodin