Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så värst mycket har inte förändrats

 

jag trodde jag gått så långa vägar
och uppnått ett eller annat

men såg till min häpnad
var jag hamnat

det var här jag tog mina första steg
och i grunden
är jag densamma idag som då

gestalten jag retat mig på och dolt 
följer mig envist som skuggan
och har inte lärt
inte mognat
ett grand

jag är dömd att upprepa
mig själv
i narrens roll






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-13 22:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tror du inte att det kan vara så att man liksom blir hemmablind? Att andra ser mognad hos en som man själv inte ser?
2010-08-14

  Ingela Svenson VIP
oh ja, så är det i grunden, precis så,och visst känns det som en dialog, som du säger, men jag hade faktiskt inte läst denna innan jag skrev min!
2010-08-14

  Elaine.S VIP
Är månne vägarna vi går lika långa som erfarenheterna vi får eller är det inte så att vägen är lång men ibland blir allt bara en upprepning...jag skulle nog trots allt vilja påstå att man uppnår ett eller annat. Men om man tycker det är stort nog kan ju diskuteras.
Att se sig själv med andra ögon är nyttigt ibland men ibland tar man på sig en höks blick när man studerar sin mänskliga svaghet.
Att vara samma person i grunden tycker jag låter som något stabilt, att det finns en kärna att bygga runt, för nog har du byggt på. Dina ord känns också lite som hur man reagerar ibland på något man möter och gör att man reagerar med alla stenåldersfasoner som finns, sånt man inte riktigt kan avstyra i tid fast man vet att man borde...
2010-08-14

  Caprice! VIP
Det är bara som du inbillar dig! Titta på dina konstverk och dikter så inser du att en hel del förändrats under årens lopp...
För övrigt är vi alla narrar, i någon mån. Alla har vi en roll i det narrspelet. ;-)
2010-08-13

  Christine Sabel
Nu luras du allt!
2010-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger