Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppenbarelsen




I fågelstrupen slumrar vår´ns gudinna,
i dröm om grönt i snö på tidens sel.
Hon spritter upp ur vilans tunna hinna,
när solen återkommer, grann och hel.
Hon famnar cittran; sömn och mörker svinna.
Hör: himmelskt, rent gudomligt citterspel:
Som silverregn med skratt i, toner strila
ut över jord, som varsamt väcks ur vila.

Nu stiger saven upp mot livets himlar,
nu bjuder kärleken sitt smörgåsbord.
Se: sommarsolen rider himlens skimlar,
strör blomsterfägring över brudklädd jord,
till ljuv musik. Klara toner vimlar;
var ton så klar som luft och ljus i Nord.
Och livet ler ikapp med vinterfången,
som jublar, fri, Hör Gud i fågelsången!




Bunden vers av lärjunge
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-15 15:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Herredu min skapare! Vilken njutningsfull läsning! Versmåttet ottave rime är behaglig och passar väl till att beskriva naturens under med inte minst!
Den här läggs under kudden!
2010-08-15
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge