Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FK-SOC och vad mer


Försäkringskassan
Jävlas
Förjävlingskassan
Vad ska han göra?
Eller hon?

SOC dom säger att
”det kommer ju pengar”
(”med en nasal jävla kärringröst”)
Och på frågan:
”vad ska jag/vi göra till dess”?
”Vänta” säger SOC?
Vänta hungrig och bli vräkt….

Jobbar de ihop eller
Som Gestapo-SS och Nazistpartiet?
Eller som GRU-KGB och Politbyrån?
SÅ under tiden så vad ska dom göra
Under tiden som JO utreder FK:s handläggare
Ska de skjuta handläggaren, händer det nåt då?
Eller?

Och om de tvingas begå brott
För att det inte får det de har rätt till
För att FK jävlas
DÅ vankas ”mat och logi”
I en liten etta med galler
Men den är så förbannat mycket dyrare
För staten…

Men frågan är, vem ska man då anklaga för det?
Vem?
Staten?
FK?
Handläggaren?
SOC?
Soc handläggaren?
Kommunen?
(alla är de delskyldiga men vem tar på sej nåt?)

ETT är säkert….
Människan har inte satt sej själv där
För har man inte rätt att äta?
Så måste man väl ta sej själv rätten?
Eller?
Är inte det FN konventionen i praktiken….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-18 11:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivna rader
2010-08-18

  Bibbi VIP
Ett sanningens ord i rätt tid.
2010-08-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO