Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
version 2


Minnen man inte minns


Det blev fel
men ingen vet det
Det gör ont
inombords
När någon andas tungt som av ansträngning
När det trygga blir en mardröm

En liten kropp
En stor ovilja

Starka armar
som handlar efter instinkt
Nu när hjärnan slutat fungera

Sju somrar var allt för kort
Det förbereder inte inför livet
En förvrängd form av samlivet
Allt så efterblivet

Minnen klädda i svart
som inte finns när man sluter sig från världen
Drömfragment att vakna upp från
de nätter då man lyckas somna

Nej, vill inte
kan inte
berätta för dig
Det skulle skada dig
det har redan skadat mig

Händer under kläder
upp för skrubbsårsknän
och vidare

Viskningar som vill ha löften om tystnad
Små hjärtan kan inte tystas
de bankar sig bort
bort till en annan värd

Det är minnen som blöder min vän
minnen som kräks
inombords




Fri vers av HQ
Läst 283 gånger
Publicerad 2005-11-21 14:42



Bookmark and Share


  karamellen
Jag är stum. Stum, för textens innehåll är så skrämmande , så grotesk, så sorglig...Griper tag i mig och jag vill gråta. Kan känna igen mig...Bra skrivet och bra fångat. Man förstår vad som hänt, trots att inget skrivs rakt ut.

varma kramar !
2006-02-11

  Rublev
Funderingar om förövaren...

”En stor ovilja

Starka armar
som handlar efter instinkt
Nu när hjärnan slutat fungera”

”Allt så efterblivet”

Har mannen ett själsligt handikapp?
Eller berättar du om en person som genom att ge sitt onda begär fritt spelrum, förlorat förmågan empati och kärlek?

Jag tycker det är bra att du inte är övertydlig, att du visar på riktningar... Genom gåtor kan de stora svåra frågorna ställas... De utmanar lyssnaren till att lämna den invanda trygga stigen, och vandra ut i snårig okänd terräng...

Tack HQ!
2005-11-23

  Rublev
Berörs starkt av din dikt. Den nya versionen är ännu bättre. Mer helgjuten och samstämd. Talar om ett fruktansvärt övergrepp.

Slutet är mycket bra:

”Händer under kläder
upp för skrubbsårsknän
och vidare

Viskningar som vill ha löften om tystnad
Små hjärtan kan inte tystas
de bankar sig bort
bort till en annan värd

Det är minnen som blöder min vän
minnen som kräks
inombords”

.
2005-11-22

  HQ
Efter att ha ändrat runt lite i texten så publicerar jag den nu på nytt.
Skriv gärna ved ni tycker om den nya vertionen*
Kramar
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ