Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universum

vi finns i hela universum
inget är större än jag
jag är jag
inom oss finns kärleken
som ett oändligt hav
havet som med sina vågor
berusar oss med sitt vita skum

alla är vi lika värda oavsett
hudfärg
språk
läggning
kärleken är störts
större än du och jag

när vi inser detta
kan vi gå vidare på vår väg
i universum
jorden som vi trampar
får vi låna ett kort
ögonblick av vårt liv

kärleken har vi bara till låns
under vår korta period i livet
träden
gräset
havet
jorden
vi lånar tid

vilken skuld vi har
när vi dör




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-17 16:56



Bookmark and Share


  aol
en sann mäktig poesi
2010-08-17

  Mr Lindemann VIP
Jag när delar av skogskövlingen i mitt inre universum
så delar sig kosmos och det som är livets ocean
när en droppe av hopp
om tron i floden och kärleken i bergen
sedan blir det natt, iv det inre universumet
jag blir du och bror med ett svart hål
och ser sedan mörkret som en kamrat
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson