Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ikväll så grät jag faktiskt för världen och allas värde


Rättigheter till individualitet

Förlåt mig

om jag inte har sett DU i dig
Förlåt om jag lagt vikt i att du är tjej

Fy om jag tänkt på ditt kön
eller på vad du tjänat i timlön
Jo, jag skäms
Usch, jag skäms
om ögon först sett hudens färg
eller att du är fet eller dvärg

För oavsett om du är röd eller blå
eller vad du väljer att tro på
har jag aldrig rätt till ett domarbås
fy fy fy
för fördömande tankelås!





Att mina sinnen vill tala först
förkastar jag

Jag vill leva i en bättre morgondag

Dags att verkligen tänka
Sveriges lag'




Fri vers av Elin Brändström
Läst 475 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-18 01:06



Bookmark and Share


  Andreas Widell
JAAAAAAAAAA!!!!!
SANT!!!
om du bara visste hur mkt jag håller med dig kvinna!!!
<3

*du har ett stort fan här nu! :O*
2010-08-22

  amber
Du är så klok, Elin!
2010-08-18

  Anders Nordlander VIP
mycket bra formulerat
2010-08-18

  Anna*
Vi har alla fördomar som vi får bekämpa när vi kommer på oss med att tänka precis så som du beskriver. Gillar! Ett steg i taget kan vi i alla fall förändras tillsammans med andra som vill göra detsamma
=0)
2010-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Elin Brändström
Elin Brändström