Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augusti skifte



Diset släpper sakta sitt grepp över

sömningt landskap. Tystnaden råder,

allt är lungt och vidderna famnar varandra.

I horisonten speglar solens strålar det

höga gräset, det vajar stillsamt likt en flöjel

än hit och än dit. Ljud i fjärran möts upp

med ett annat och allt verkar tillsynes ha

sin gång. Jorden andas och träden tycks

ta en djup suck. Augusti sjunger sin sista

vers och höst gulnande blad signalerar

till både människor och djur om ett skifte.














Fri vers av stefan.g
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-19 10:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart skaldat, om en fin årstid som komma skall!



"Jorden andas och träden tycks

ta en djup suck. Augusti sjunger sin sista

vers och höst gulnande blad signalerar

till både människor och djur om ett skifte."


Hälsn. Ann
2010-08-21

  Blåbäret
trots att det är skiftesavlösning så är det ändå så förtrollande ljuvligt med alla nyanser naturen bjuder oss på

fint betraktat omkring augusti och andetagen som dras
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva