Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hel och Adonis

Hel

hellre hela du
en stund
helium hångel
i Hades famn
hennes hår är möglig murgröna


Adonis

den skönaste av de sköna skrönorna
lånade ditt förkläde
sålde den gyllene saxen
och flaggelerade sig själv
för att inte titta bakåt




Fri vers av objekt3
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-19 15:54



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Dessa figurer förenar du åt mig men jag förstår inte din subjektiva användning.

Spännande är det, fast jag undrar om Hel nånsin syftat på hel och helhet eller ens uttalats så. Snarare då Hades-liknande, eller som engelsmännen: Hell

Och så - att han flår sig själv, det var nytt.
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3