Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pricka

när jag somnade var bruset tomt
när jag vaknade var endast ´kissenödig´ tillagt på ´jag´ listan

jag tänkte en gång, fast många gånger på, vaken, att
- om du somnar dör du
fast jag då
i mitt ickeminne har ´katten´ en pistol (utan ljuddämpare)
pungen täckt av ost så den putar odöljbart
och tokigt trippigt strypgrepp
när du kryper ut med listen
och kriget andas oss i nacken
förlusten en nyckel och flera rättstryggheter hade redan kolliderat och kolapsat
- kommer det alltid att vara såhär?
Pippi bjuder på sin röst och en verklig björn på bild

det var min tröst

och du stönade på peaken
detta är inte roligt för mig
jag mår dåligt

kanske mer frihet än Oden fått

manslemmar smutsar ner
tjejskal har ägare
kvinnor bara gör och gör
utan konsekvens(tänk)

jag kände djupt på alla konsekvenser
reaktioner
reaktionärer aktionärer
affektionärer

och mina älskade och bröder
fingrade lätt på bokstäverna (bildbeviset)
i vems tjänst står din kuk?
i vems tjänst drogen?
vem knullar; du eller höns?

shamankungen pratade inte
fönsterskraperskan med kokande vatten utmed underarmarna

jag såg dig med en stjärna om halsen
du hade blivit fet
och jag ville bara nypa dina kärlekshandtag och fnysa i ditt bröstkorgsfjun

jag minns det som långfingrande demoner
som tar mig på benen
jag kunde lipat jag älskar dig
tror jag tiggde
nu är det slut
låt det vara över




Fri vers (Fri form) av objekt3
Läst 506 gånger
Publicerad 2019-04-08 15:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
En mustig text med flera infallsvinklar. Jag känner det kvinnliga perspektivet starkast.
2019-05-21

  Göran P Rödholm
Jag håller med om styckeindelningarna. Fina.
Texten har en mjuk salt ton som fångar.
2019-05-20

    ej medlem längre
Klockrena styckeindelningar
2019-04-18

  Bjarne Nordbö
Amen till sista raden i en för övrigt mkt välskriven text.
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3