Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tio år. av ett liv. mitt.


en alkoholist ex- flickvän

jag var ung då
skulle erövra världen
ville rädda dig

att vägra inse fel
har nu stått mig
allt för dyrt

när flaskan
blev alltid.

ett behov
större
än livet

flaska är livet.

~~

jag är trött.så trött.
fosterställning i försvar.

sorg faller
över våra barns
vackra ansikten




Övriga genrer av Svartsilver
Läst 390 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-08-20 17:16



Bookmark and Share


  erkki
Det du berör är tyvärr alltför vanligt. Mönstret likaså. Först optimismen, ambitionerna, lyckan man tror ska komma. Sedan tvivlen och nya försök. Till det, allt som finns att sörja: Meningslösa försök, barns besvikelse spolierad ekonomi, kanske hot och fara. Denna tragik beskrivs helt fantastiskt i Selma Lagerlöfs "Körkarlen".
Att rå på flaskan är som att försätta berg.
2010-08-27

  Lars E Jönsson
När kommer boken. Detta är något många upplevt tyvärr. Står upp i Frankrike och applåderar
2010-08-25

  Postgård
realistiskt klargörande
blottande starkt uttryckt


med ett isande tragiskt avslut

"sorg faller
över våra barns
vackra ansikten"
2010-08-24

  LassO
vi gör alla våra grodor, en del kysser andra med, med förhoppning om...
2010-08-23

  T.R Ekman
Kan man rädda halva världen,får man vara nöjd...
2010-08-22

  Ola Rydberg
Oj hårt och ärligt samtidigt smärtsamt vackert som i raden
(jag är så trött.så trött.
fosterställning i försvar.)
2010-08-20

  Erikjohansson
sista 3 raderna är så starka.....
2010-08-20

  blaite
Känns som det är jag. Mycket naken och stark text från dig SS
2010-08-20

  Anders Perols
En oerhört innerlig och berörande text.
2010-08-20

  Fånga dagen
Starka rader gillar
mvh Anna-Karin
2010-08-20

  stella
usch ja, vilka läxor vi ska göra. tydliga ord från dig.
2010-08-20

  Nina Ahlzén
fan vad jag känner igen mig. Det där att det läggs på en själv och inte missbrukaren. Något jag lärt mig är att man Aldrig kan hjälpa en alkoholist att bli nykter. Men, så har man barn ihop; hur lätt blir det då?
Väl skrivet!
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver