Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

urtiden , vi människor är.


Hjälp!

Jag sitter fast i en förbannad fyrkant med människors vardag över och under
deras flåsningar fladdrar i min gardin, deras rök fyller mina lungor
snart får jag cancer

och utanför mitt fönster vilar havet, så lugnt, emellanåt riktigt förbannat.
Hör dess vrål om natten "Sara, Sara!

För havet och skogen vill mig väl, vindarna smeker min kind , grenar och sly håller mig kvar på mina besök, de talar om urtiden och om den kvinna jag var
de talar om livet , vikten att finnas kvar.

ur stegen mina förfäder tog traskar jag tillbaks .
Staden myllret , förorten , småstaden. Jag är allt .
Krossade hjärtan , alkoholiserade skuggor ,depression , arbetslöshet.

Om natten kallar havet mig tillbaks, nu milt. viskar om vikten att finnas kvar
att skogen är ett hem och havet har sin skatt . Att jag är urtid och samtid

Balans.




Fri vers av Svartsilver
Läst 650 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-02-22 09:11



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Stark läsupplevelse. Genomgående XXXX > där skulle ha varit någon av de litterära klyschor jag avskyr! På något sätt växer texten för varje strof för att bli vidunderligt skön i slutet. TACK.
2016-03-18

    Sefarge VIP
Tar tag!
Som att
Stirra på
Tapeten
I ett privat
Rum.
Hög närvaro
Känsla.
Bra skaldat!
:)


2015-12-29

  aol
Underbart berörande skaldat vännen vilken känsla du förmedlar i din skrift,ja man sitter fast i vardagen med människor över och under,
2015-06-20

    ej medlem längre
Re:

Fyrkanten omger vardagen flåsar och rök
över och under

Fladdra min gardin, flåsa rök ner, ner
nära cancerlungan

Vilar havet, inte längre, vrålar Sara.
Sara, sara om natten

Vill väl, vill vind, kind, vill grenar och sly. Den kvinna jag en gång var

Pappastövlar. Mammasteg
tillbaka till stad, städer, allt
som är krossat finns

Havet viskar, viskar Sara, viskar finns
viskar skogen finns och ett hem




2015-02-26

  petter rost
Att få hitta den balansen –
"Att jag är urtid
och samtid"
Det här är sårigt vacker poesi. Jag är ny i din poesi, men i det jag läst anar jag ett ganska eget språk. Det ska bli spännande att läsa mer!
2015-02-25

  Mysiga Moa
Så vackert skrivet! <3
2015-02-25

  Ola Rydberg
Riktigt bra
hör vindarna känner mörkret och ljuset
2015-02-22

    ej medlem längre
Bra poesi!
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver