Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En galen värld

Jag önskar att jag vågade väcka hela mitt väsen till liv. Men det är bara en tanke i ett överfullt vardagsliv som strålar ångest och smärta, stunder av lycka finns ju också. Som då jag och Vispen hittade 5 gram röka under ett gammalt cafébord på Söder. Mycket kan man säga om söder, men några större kostymnissar vandrar inte där.

Vi rökte långsamt medan vi skådade ett 40-tal nazister liggandes på marken. Batonger och slag, mot kroppar. Någon vrålade Sieg Heil . Slaget hördes extra högt i min inrökta skalle inbillade jag mig , fnissandes. Vispen höll inte med, hon ansåg att det var ett "jävla liv, hela skiten" Hon snackar ofta om höns och frihet. Som att dessa två hör ihop. Kacklande höns? Hon är fan inte klok. Jag tänker att det blir så när livet i betongen är allt vi har.

Betongen

Vi lever under och ovanför , sidledes och underledes av och med varandra. Dina tankar äter min själ trots att vi aldrig ens hälsat. Mitt sinne går ej att täppa till jag är en svamp. Eller så är det det förbannade gräset som gjort mig nipprig. Feta fläckar runt dörrens titthål. Jag vet ju att "någon" är ute efter mig. Svårt att sätta fingret på vem . Det är ju det som gör mig så jävla nipprig.

Men det är svårt att vara galen i en galen värld.




Prosa (Kortnovell) av Svartsilver
Läst 785 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-02-23 21:04



Bookmark and Share


  aol
Gillas bra fångat vilka bilder jag får.
2016-07-05

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Gillar några bilder som du har.
Att vi lever ovanför och under varandra och vid sidan av. Bl a.
2016-02-25

    ej medlem längre
Bara för att jag kallas paranoid betyder inte det att dom jävlarna inte är ute efter mig...
2016-02-24

  Lars E Jönsson
Du målar med ord som blir till bilder, kan se allt framför mej. Otroligt bra skrivit
2016-02-24

    ej medlem längre
bra och pricksäkert, gillar
2016-02-24

  Goraxy 89 Orion VIP
Nej - det är inte svårt allas att vara galen i en galen värd - Bara ta efter dom andra galningarna så blir du snart populär i det globala dårhuset ! HEJAHEJHEJ! - Ta mig nu inte på orden - Jag är bara helt galen.
2016-02-23

    ej medlem längre
Bra fångat. Nu. Då. Vi lär aldrig.
2016-02-23

  kerstin skriver VIP
känns som en ny dag, fast gammal ändå. tiden är galen, nu som då. jag gillar språkdräkten!
2016-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver