Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtroende fullt ut?

 

förtroende
bygger på tillit

tillit
den bräckliga bron
mellan ett du och ett jag
ett själv och ett annat själv
men aldrig starkare
än brofästet i det egna inre

sårad
vill illa göra
blod vill se blod

och bilden av den andre
är bilden av dig
där ditt fäste vilar




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-23 00:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
All kärlek måste bygga på sanning.
Det har med tillit att göra.
Tragiskt att en del försöker skapa ett slags motsatsförhållande mellan kärlek och sanning.
Och så denna bedrövliga, tarvliga, JANTE-betonade antiintellektualism!
2010-08-24

  walborg
Så fina metaforer - brofästen i det egna inre.
2010-08-23

    ej medlem längre
Fint skaldat om tillit!
2010-08-23

  Caprice! VIP
Ja, så är det. Ibland finns tilliten, ibland raseras den, då är det svårt att bygga upp den på nytt. Och stundom finns inte minsta lilla embryo ens... Livet är svårt och mänskan ofta mer rädd och ensam än hon skulle behöva vara... Men humor kan ibland bygga en ny starkare bro med sköna fästen i bådas inre.

Väl ordat, kära vän!
2010-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger