Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han har inga djur men lik förbannat, utnyttjar dem till sina bidrag... kanske den störste "bidaragstagaren", genom tiderna...


Person och icke-kossorna


Göran Person
Har inga ladgårdsplatser för kor
Så han hyr in, istället
Av en enda anledning
För att få EU bidrag
”man blir ju knappast förvånad”

För Göran Person tänkte alltid mest på
Just Göran Person…

Kanhända kommer det nån gång
Att komma nån i maktposition
Som inte ”bara” tänker på sej själv


Person och hans inhyrda kor
Får en att tänka på hur politiken fungerar
Man gör ett smart drag
För att ”ägna åt sej”
Sina egna privilegier
Som faktiskt han vart med om att skapa…

Liksom sin egen
Och sin frus ”lilla överlevnads pension”
Som VIIII betalar, notera, VIIII
Samtidigt som han sa sej ”värna om de svaga”
”Vara solidarisk”
Fy fan vilket svin, han borde ha en stia
Att leva i själv, ”snattsministern”
Med såna som värnar så kanske världen är
Mycket bättre i ”den uttalade” egoismens våld




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-25 00:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Världen blir mer och mer rutten.
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO