" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reprispublicering från boken "Spillningar från den gamla örnen"

 




Trenne mör slog sig ner



 



Fagra mör sig satte

att vila uppå strand

diser trenne log

och glömde svaneband

 

De föll i famnar varma

de hölls i armars grepp

mindes icke Valhall

glömde slagets skepp

 

Völund fann Allvitr

Slagfinn sin Svanevit

men Egils kära Ölrun

kom aldrig riktigt dit

 

Sju år gick i gamman

sju år gack gladan fröjd

det åttonde så gruvligt

en längtan blev då röjd

 

Trånat slagfält hade trenne

liksom bad i liksjö röd

tog åter svanehamn

flög upp mot hjärtats glöd

 

Egil träget i öster sökte

Slagfinn mot söder såg

men Völund föll i sömn så djup 

bortom all glädje och håg




Bunden vers (Rim) av Lena Krantz VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-25 15:42



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Suveränt! Jag blir riktigt impad!
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP