Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vi inte finns, så säg (93)

 

 

Vagt, jag tror det handlar om en nåbarhet

Du har ett sätt att undvika det alltihop

Hur det lyser i mörkret som av hämnd

Dina sockersura ögon lovar mer än så

En mörk natt för själen, den varar

Tänd inte ljuset för jag vill se dig i mörkret

Gör nåt med mig

Få det överstökat

 

Det flöt trumpeter i floderna

Sånger som hjälpte dig till liv

Slut dina ögon tills dina drömmar är rätt

Då du är kvinnan som kan leka Gud

För jag har inte de drogerna som rätar ut allt

Din röst mörk, mörk i mitt bröst

Eka inuti mig

Låt det väsnas

 

Det verklighetstrogna skaver ännu en gång

På medatativt svart asfalt  försvinner vi

Du lyssnar efter makten som dunstar bort

Stanna i moment, stanna. Du behövs och betyder

Dig i uppföljning, främmande i poetisk glans

Du skulle aldrig nöja dig med att det stannade där

Stegen rör sig alltjämt, sidled och framför, aldrig bakom

Greppa det halmstrået

Krossa det i din hand

 

Ompröva lockelsen i berättelsen om dig

Ser du inte det katastrofala utanpå

Det som företrädde dig ligger plats kvar

Försök föreställa dig ljuset som gav färgerna

Du vinklar natten hit och lutar huvudet tillbaka

Sväljer tillvarons medicin övergående men akut

Få den att verka

Giv ut sista smörjelsen

 

 




Fri vers av theperna
Läst 290 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-28 21:00



Bookmark and Share


    Melona
Den här är fin. Som popmusik.
2010-08-29

  /Isabel
"Din röst mörk,
mörk i mitt bröst

Eka inuti mig

Låt det väsnas"

Detta tycker jag
mycket om.
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna