Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sommarens väft

 

nu är sommaren färdig
varpad och vävd
med inslag i nattvitt gräsgrönt och regngrått
 
tråcklad vid vinterns täcke med långa stygn
som barndomens oroliga lakan
är nu sommaren

nymanglad och sval
doftar den rent ljus och pors

göm dig under sommarens väft
sträck styva lemmar i lättnad
det var härligt att minnas
mjukna
under det dröjande vita
bli tung
dröm din sömn

välförrättad är sommaren nu




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 613 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-29 10:02



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Underbar text, och full av vemod!
2014-08-04

  PPQ
vad glad jag blir en lång härlig text av dig
2010-08-29

  Elaine.S VIP
Wow!! Nu har jag just läst något bra, blir alldeles lycklig inom mig.
Vilken alldeles underbar dikt, vilka ord!! Tänkte först välja ut några ställen som är lite extra fina men den är svår att dela upp, den hänger ihop på ett alldeles charmerande sätt...ja, den här dikten måste jag spara, som något extra fint.
2010-08-29

  Christine Sabel
"Som barndomens oroliga lakan" så livligt och blommigt du har skaldat denna, det spritter i orden
2010-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger