Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vi inte förstår

Ett romantiskt skimmer vilar över allt vi inte förstår. Den tondöve förbluffas över musikerns sätt att instinktivt känna rytm och tonhöjd, språkmänniskan finner matematikerns spatiala säkerhet oförklarlig. Den färgblinde kan inte föreställa sig 20 nyanser av blått, medan konstnären inte kan föreställa sig inte kunna det. Ett uns magi spiller över även på den som behärskar detta vi inte förstår och det är så vi slutligen bedrar oss på varandra. Jag tolkade din tystnad som tecken på en inneboende stabilitet. Ett slags själens solvens. ”hinc robur et securitas”, ur tystnaden – djupet. Ibland blir jag skrämd när du talar, när du ber om råd eller tvekar inför ett beslut. Istället för att bli tacksam över att jag inkluderas, blir jag rädd över allt du inte vet.




Prosa av Attimi
Läst 420 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-31 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi