Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SKÄRGÅRDSVALS

 

Vi stävar ut bland öarna
mot Svenska Högarna.
Måsarnas skratt i glittrigt gatt,
på kryss i gässig sjö.
Vi skotar hem storseglets duk,
det gungar och rullar på.
Hoppas man inte blit sjösjuk
och spyr i lovart bakut.
Jolpan med Finnhamn, oh så grann,
vi passerar på slören fram.
I knopen vi rusar å i focken det susar
vi är utan kompass å sextant.
Hoppas vi inte går på grund
eller kör vilse till Jungfrusund.
Ty i havets svall fisken den samm
men den röks uti Grisslehamn.


Vi stävar ut bland öarna
mot Svenska Högarna.
Måsarnas skratt i glittrigt gatt,
på kryss i gässig sjö.

Vi skotar hem storseglets duk,
det gungar, det rullar på.
Hoppas man inte blir sjösjuk
och spyr i lovart bakut.

Jolpan med Finnhamn, oh så grann,
vi passerar på slören fram.
I knopen vi rusar å i focken det susar
vi är utan kompass å sextant.

Hoppas vi inte går på grund
eller kör vilse till Jungfrusund.
Ty i havets svall fisken den sam
men den röks uti Grisslehamn.

 




Övriga genrer av Stefan Viljehammar
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-04 11:13



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Underbar läsning, som en frisk fläkt. Många fina ordval, gillar speciellt

"Måsarnas skratt i glittrigt gatt,
på kryss i gässig sjö."
2010-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar