Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten om Sölvesborg.


BLÅREGN FRÅN TAKET

På torget står Ask
bredvid Embla.
I varje hörn två gator
mynnar ut
mynnar in.

Blåregnet klänger från
taket ner
och klär
in hela Köpmangården.

Gatorna går lite hursomhelst
det är mysigt här
trots att adertonhundraett
allt brann ner.
Vilket sätt, vilket sätt.
Inte lätt, inte lätt.
Allt i ruiner och aska.

Men nu så är staden
så go och grann
och ny är bron
nere vid hamn
och blåregnet klänger
från taket.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 145 gånger
Publicerad 2022-05-09 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar