Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAGDRÖM

Världen utanför
mitt inrutade liv
och fönster
grönfärgas.
Dofter i crescendo
ökar i kraft
intensitet.

Själv beträder jag
verandans
glaskuvös
varm
fuktig som den är
i vårsolens glans.
Kaffe congac cigarr

rovan i västens bröstficka
monokeln likt
förstoringsglas
i cylinderhatt
spatserandes
längsmed Norrbrobazaren
och Strömparterren.

Rinner bort i tid och rum
bland bokblad
tillbaka till inrutad
livsföring och nuhet,


till krig covid och
apkoppors dårskap.




Fri vers (Fri form) av Stefan Viljehammar
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-01 19:48



Bookmark and Share


  Federico Romano
Det var längesen..
2022-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar