Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång.


FRISK LUFT

Har fru och barn här i Norje Bro
jag driver jordbruk med häst å ko.
Jag kan erkänna, det luktar skit
när vinden ligger på ända hit.

Alla männskor behöver frisk luft.
Alla männskor behöver frisk luft.
Man mår illa, ja jag vet de' é tufft,
för vi alla behöver fri-i-i,isk luft.

Om jag tar mej bortåt Karlshamns stad
ibland det luktar där, ja jag vet inte vad.
Kanske Sölvesborg har fin natur, ack nej
inklämd mellan Nymölla å minkibur.

Alla männskor måste ha frisk luft.
Alla männskor måste ha frisk luft.
Man mår illa, ja jag vet de' é tufft,
för vi alla måste ha fri-i-i,isk luft.

Det gör ingenting med ladugårdsdoft
jag föredrar det framför pappersbruk.
Men jag vill nog helst ha ren luft
ute i bersån med kaffe, kakor på duk.

Alla männskor vill ha frisk luft.
Alla männskor vill ha frisk luft.
Man mår illa, ja jag vet de' é tufft,
för vi alla vill måste ha fri-i-i,isk luft.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 127 gånger
Publicerad 2022-05-09 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar