Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En till om Sölvesborg.


TERMIK AV FÅGLAR

Det finns en plats mellan hav och land
där det vistas rovfågelrövarband
av allehanda sort.

När som ”Sverige Skakar Festivalen”
skrålar och skränar dom flyger ut
till yttersta havsbandets stenar.
Eller måhända upp till Ryssbergets
översta grenar?

Annars dom cirklar i stora stråk,
allt från örn till vråk och glada.
Alla i samma armada.

Ja högt över Norje Bro
dom seglar på sitt jägarpass
i stora lovar över Pukavik och Vesan.
Kanske så många i Lörbyrondellen
kör av där, månntro?




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 136 gånger
Publicerad 2022-05-09 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar