Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det mörknar


kvällsfundering

tittar ut i svartet
en och annan timmerbil
till exotiska platser
som förlanda ,helsjön
eller gällinge

har gått över båten
inför morrondagen
huggt betinget av vinterved
stekt fläsk
ätit middag

var i bua
efter is
som står i frigolitlådor
i bilen
och väntar

ska borsta mina tänder
de som finns kvar
dricka ur ölen
ta kvällsvotarenen
och läsa
Peter Freuchen

då är man
sjöklar
inför morrondagen




Fri vers av tom boreland
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-05 21:49

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker om din vardagspoesi!


Hälsn. Ann
2010-09-07

  anits VIP
Du skriver så fint och målande
om din vardag
2010-09-05

  Ingela Svenson VIP
God fiskelycka!
2010-09-05
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland