Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverne horn

 

 

i skogarnas klarnade

uppklarnade ljus

 

steg silverne bägare ur

han lyfte det silverne hornet till läppar

andades mjukt däri

 

tonande ljöd klangen

vidare genom nejder

 

mötte

 

hennes släckta

 

mödosamt lyfte hon blick ur tjära

mödosamt lyfte hon stegen ur ärga

 

 

 

i skogarnas klarnade

uppklarnade ljus

 

steg träd i vidgad cirkel

syntes tjärnens öga

 

bad henne naknad stiga i

 

 

så sköljdes smärtvågor av daga

 

regntrådar vävdes till skiraste skrud

 

pärldiadem av svunna tårar lades runt hennes panna

 

 

vindarnas folk bar henne

 

i skogarnas klarnade

uppklarade ljus

 

 

lades deras händer i varande




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-07 22:35



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
verkligen vackert diktat
2010-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser