Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Civilisationsblyg

 

kanske var det fel av mig
att göra som jag gjorde
men i det intima småmyllret av prydliga skägg
mjuka välsydda kostymer
smäckra handlovar med tunna guldkedjor
och händer med smala hårda fingrar
kände jag mig så skrymmande
jag växte ur civilisationen
alla såg det
förvirrad
smög jag därifrån
långt bort i skogarna till lövängar
där uroxen betade
till grässlätterna
där den sabeltandade tigern smög tyst
ännu längre flydde jag
drog barrskogsbältet omkring mig
och dolde mitt ansikte i mossan
där vargarna markerat revir

äntligen hemma!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 349 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-09 22:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text att känna igen sig i, speciellt när tillvaron blir alltför "civilicerad". Bra beskrivning!
2010-09-10

  wayward - taiga
åh, måna-måna nu börjar jag å lipa.

speglar mitt bräckliga väsen i din text här och stoppar den i fickan som en varm biljett ; hem.

pussar och kramar på dina varma ord. tack så himla mycket!
2010-09-10

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin den här Måna.
Är du på väg hem till din Naturlyrik som jag tycker så mycket om?
2010-09-10

  walborg
Spännande text - mycket tänkvärt.
2010-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle ha gjort samma sak. Och i mitt hjärta har jag gjort det.
Jag trivs bäst i sådana landskap.
2010-09-10

  Elaine.S VIP
Sen ser jag framför mig att den som dolt sitt ansikte i mossan reser sig rak och stolt när den möter sitt hem. En välgörande process...att hitta hem!!
2010-09-09

  Ingela Svenson VIP
Härligt!
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger