Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är något med klarheten i luften...




Korridor

Det är klarheten

som öppnar mig

jag kallar dem

höstkorridorer

där jag springer

med lövens leenden

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Fredrik Stillesjö
Läst 249 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-09-10 11:43



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Det är något i höstens luft,
i stillheten över nejden,
i sommarn som dröjer sig kvar i mitt sinne;

Det är stråk i avlövad skog,
klarnande tankar som bär mot oktober
lekande barn som hoppar i löven
tills brittsommarafton välkomnar oss
2010-09-12

  anits VIP
Vackert poetat
hösten är skön med sin
klara luft man kan andas
2010-09-11

  AnnaMariaS
Vackert. /M
2010-09-10

    sajo
Den här texten säger så mycket och får en tänka efter på orden man läser. Gillas verkligen.
2010-09-10

  Michaela Dutius
Vacker och hoppfull - tycker om!
2010-09-10

  wayward - taiga
ja visst är det! puzzelväder brukar jag kalla det. bästa årstiden stundar nu.

tänker på oregon och vermont på samma gång. kyrktorn utanför härnösand, sjöytor, ryschiga av västvindar som rinner ner från härjedals- och oviksfjäll i sveriges inland. sådana dagar som man vill stanna i delsbo eller på tönnebro och äta dagens. tänker på mina anfäders gård i finland. tänker på de nästan obefintliga vägarna som knyter ihop ryska komis tätorter, tänk att komma till en stad som uchta, hur går vardagen där idag, har de samma väder som oss.. min tanke blir mycket riktigt en korridor, öppen och lång som ett varv kring mitt halvklot.

hösten är förunderlig, och jag längtar efter årstidsväxlingen.
2010-09-10

  walborg
Härlig text med sköna associationer.
2010-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö