Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min (ännu) ouppfyllda dröm..




Höstmarknadslust

 

när björkarna strör guldmynt och lönnen glöder
flammar upp en eldsgnista i mitt torparblod
när marknadstånden lyser bjärt mot gulnad åkerteg
och himlen målad blåelseblått hög
vaknar vägarna i någon fjärran välbevarad gen
då vill jag ut med handel
blir jag munvig och förslagen torgmadam
då drar det svårt i hjärtetrakten
- kasta loss och sela på
klatscha till med tömmarna och dra
all världens väg!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-10 23:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
P.S. "När vårens vindar rista i knopparna som brista då vill jag ut och kvista och bli som barn på nytt."
Men det är en annan årstid... D.S.
2010-09-11

  Larz Gustafsson VIP
Lysande!
Gillar särskilt det där med guldmynten.
2010-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger