Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är poet


Vem är poet
Ulla var nog den första som sa det till mej
Eller skrev det rättare sagt
”Du poet” började hon med
Det gjorde mej glad, hade inte tänkt mej med den etiketten
Eller påmälet eller vad man nu säger

DU POET hm, de var skönt
Men vem är poet, egentligen
Den som skriver
Eller den som skriver bra
Men vem bedömer ”bra”
Eller den som gett ut nåt
Men vad, en bok eller en dikt
Eller vad

Ulla skrev det till mej i alla fall
Jag tog åt mej
Trodde aldrig att jag skulle bli stolt
Av nåt sånt
Inte ens att nån skulle kalla mej nåt liknande
”du poet” vem är du
Vågar du kalla dej poet
Gör det då…..

Ulla finns inte mer
Men hennes poesi är visst kvar
Liksom andra som numer är borta
”DU poet” du blir med i ett fint sällskap
Känn dej stolt, säg att du skriver poesi
Och att du är POET
Om du känner det så, och vill vara det
Du kan ta Ullas ord på det….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-13 18:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart vackra rader
ja, vem är poet? frågan
står öppen..........
2010-09-13

  Bibbi VIP
Ulla stärkte också mitt självförtroende i detta avseende vilket jag än idag plockar fram och stärker mig med då någon försöker trycka ner mig i skorna.
Applåd för denna påminnelse!
2010-09-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO