Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrift hängde utanför Auschwitz , koncentrationslägret där Hitlers bestar mördade flera miljoner män, kvinnor och barn under en del av trettiotalet och in på fyrtiotalet...


"Arbeit macht Freiheit !"

Utan att , på något sätt, "LIKställa" Moderaterna med nazisterna så kan man ju tycka att är lite makabert att kunna se att det är nästan exakt denna slogan som passar in på Moderaternas största valbudskap :"Arbete ger frihet !"
Inte helt behagligt för alla de invandrade människor som hade släktingar som dog eller "försvann" under Hitlers bestialiska diktatur . Men,som sagt, Moderaterna har INGENTING med nazister att göra.... (nuförtiden i alla fall...)

-----




Prosa av Mats Henricson
Läst 632 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-13 23:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Arbeit macht FREI", stod det.
Det blir väl klappjakt på oss anställningslösa nu.
2010-09-14

  Junitvillingen
Jag vill nog säga OTÄCK likhet...tummen ner för en sådan "slogan"...
2010-09-14

  Anders Nordlander VIP
slående likhet
2010-09-14

  Mats Henricson
Jag skojar väl lite med de snarlika meningarna och insinuera det är M, lika bra på, SÅ MÅNGA gånger som de jämfört demokratiska socialister med stalinister (och försökt placera dessa två i samma gäng !) ,så akta "GLASHUSET" du, det kan gå i tusen bitar !
2010-09-14

  Mats Henricson
Det handlar mest om en olustig slump , plus att slagordet kanske inte är det bäst valda, ur psykologisk synpunkt....
2010-09-13

    Exil
Och ska man destillera det ännu mer kan ju praktiskt taget säga att politiker som pratar om arbete på ett eller annat sätt sympatiserar med tyska 30-talspolitiker.
2010-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska