Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra hemliga: Tecken!

När min man skulle flytta till ett äldreboende
då han numera behöver hjälp dygnet runt
sa han till mig att då ville han ha med filten,
som jag hade stickat till honom en gång.

Så när hans lägenhet var möblerad då lades
allra sist filten dit, som ett överkast på hans säng.

När min man hade bott där i några veckor
stoppade en sköterska mig när jag var på
väg hem ifrån min man och sa att hon
ville tala med mig och att det gällde
det stickade överkastet, hon som
den övriga personalen undrade
över något på den, som de
inte alls förstod.

Vi gick till sovrummet och hon pekade på
filten och sa till mig att det jag skrivit
in i början: TILL L-O FRÅN E-B det var
lätt att läsa, men det sista förstod ingen
alls, var det vårt hemliga språk? Om det
var jättehemligt behövde jag inte alls
berätta något alls om betydelsen...

Jag pekade på bokstäverna nej på de
romerska siffrorna MCMXCVII och sa att:
-M står för tusen, C framför M blir 900
och X framför C blir 90, V =5 och I
betyder 1 alltså står det 1997...

Då avbröt hon mig och sa:
-Jaha, sa hon, det var, som vi trodde
det är något, som ni vill ha för er själva...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-14 20:36



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbart att läsa och grattis till platsen bland de fem uppmärksammade!!!
2010-09-15

  En strimma av guld
Grattis min vän.
2010-09-15

  Michaela Dutius
Helt underbar kommentar!!!!
Fångad på kornet i din berörande text
2010-09-15

  En strimma av guld
Ja att inte förstå kan ibland få tankarna att mala runt runt, men var och en gör ju sin tolkning och det verkade hon göra.

Härlig läsning
2010-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt