Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förbjudna har stort intresse!

En pappa var mycket glad för att läsa.
Han läste alla böcker han kom över.
Men sonen brydde sig ej om att läsa alls...

Så en dag fick pappan en idé, precis innan han
skulle gå till sitt skiftarbete blinkade han till sin
fru och sa till sonen:
-Hörrö du, du kommer väl ihåg den där farliga
boken, som jag har berättat om. Den har jag låst
in i bokhylleskåpet. Du är för ung för att läsa den.
Och jag vill ju inte att du skall frestas att läsa så
hemska saker, det skulle inte vara bra för dig alls.

Så därför har jag lagt nyckeln till bokhylleskåpet i
klockan, som hänger på väggen i vardagsrummet.
Då vet jag att den är i säkert och tryggt förvar.

Med de orden lämnar han hemmet. Men på trappan
utanför huset tittar han in i vardagsrummet, då ser
han sonen redan ifärd med att hämta en stol,
ställer den under klockan, öppnar den och
tar fram nyckeln...





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-15 09:30



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det förbjudnas lockelse är svår
i ungdomens vår
så pappa var klok
som förbjöd denna bok
2010-09-15

  lodjuret/seglare VIP
tänk att narras sådär, porr för vanartade sporrar förstås alltid, även om det bara skulle visa sig vara ren prosa och inte så gammal att boken innehöll några teckningar beskrivande livet i snårskogen och på landet (där visst vad som helst kan hända) där det finns djur av alla de slag som skulle kunna skrämma slag på en stadsboende...
2010-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt