Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brun kavaj

han gick på bussen varje morgon,
klädd i gråbruna byxor med diverse fläckar
en brunrutig melerad sliten kavaj
som han troligen köpt på secondhand
ett arv från det gamla östtyskland

på huvudet tornade en färglös betong grå skitig keps,
som väl dolde det hår han förmodligen
inte hade kvar
i handen en sliten brun portfölj
som var lagad med tejp

i portföljen låg säkert en termos med kaffe
två mackor i ett skitigt tidningspapper
med ost och prickig korv
intog samma plats var dag
när han ibland öppnade munnen
saknades två tänder

han satt fram
jag satt bak
med sin flackande blick
gick han av på samma ställe
tog sin cykel
drog iväg men vart

vem var han?




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 185 gånger
Publicerad 2010-09-15 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson