Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen


Dagen
sluter tätt
om öronen.
Lättar man
på trycket
kan man höra
hur den
skriker.
Självbevarelsedrift.
Vi förblir
desamma.
Inga offer
i dag heller
trots skriken.




Fri vers av Lena Larsarp
Läst 515 gånger
Publicerad 2005-11-24 12:22



Bookmark and Share


  stannar kvar
Ja =)
2005-11-24

    Agnieszka
två stycken menade du väl?
2005-11-24

  stannar kvar
Och jag känner mig tvungen att lägga till att jag tycker att slutet är något av det bästa du skrivit; om det separeras från det tidigare, det får inte andas klokt då tycker jag. Klipp isär och gör två dikter är mitt råd.
2005-11-24

    Agnieszka
Då jag och tobias har suttit och diskuterat den nu en stund så kände jag att jag ville förklara lite tydligare.
jo början och slutet bryter av lite mot varandra, MEN det är det som gör dikten så mäktigt. hur slutet sliter sig loss lite grann.
början är det jag tycker är den lätta biten att falla för, och det krävdes som sagt omläsninigar men när man får grepp om slutet så blir dikten riktigt bra och det är på något sätt slutet som verkligen tar tag i en.
jag kanske är lite väl svammlig.
2005-11-24

    Agnieszka
läser om och om igen och försöker tränga mig in i orden. den här blir bättre ju fler gånger man läser den på något vis. men det är nog hur man väljer, på vilket sätt man läser och vilken tyngd man ger orden.
den är ju väldigt enkel, men det är det som är det juste med den. Det är framför allt slutet som jag fastnar för.

"Självbevarelsedrift.
Vi förblir
desamma.
Inga offer
i dag heller
trots skriken."

på något vis känns det mäktigt. starkt, aningens kaxigt fast man säger att man inte är helt ogenomtränglig.
2005-11-24

  stannar kvar
Behåll kontrollen. Håll balansen. Tycker mycket om början, sedan tappar jag den lite, förstår inte helt. Men första åtta raderna är super.
2005-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Larsarp
Lena Larsarp