Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För dem med fantasi!




Tillägnas nattens fladdrande bokmalar

 

böckerna är mitt tempel
bokhyllorna min ringmur
och vindbryggan är upphissad

förskansad

bakom fördragna gardiner
(vita med linnestruktur luftiga)
med honungsdoftande vaxljus
och varmt rökigt te
stänger jag ute nattens skuggor
hör inte regnet mot rutan

timmerbilarna dundrar förbi men jag
dväljs i min egen värld
märker knappt att huset skakar

och om vålnader krafsar på porten
bjuder jag in dem på en kopp te
- det är rogivande
säger jag

då bleknar de och dras mot ljuset
utan att sveda sina vingar




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-16 01:17



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Väldans mysig den här, jag tror att jag behöver en kopp te..
2010-09-16

  Elaine.S VIP
Den här kändes bra och inbjudande att landa i...vill nästan inte ta mig iväg, tror jag stannar en lång stund, tar gärna en kopp te och stänger ute världen en stund.
2010-09-16

  Ingela Svenson VIP
En skön text, och se, vi hade samma tema om än din text var betydligt längre och fylligare!
2010-09-16

  walborg
Blir glad att läsa om denna nattliga mentala koncentration med fokus på livskvalitet.
2010-09-16

  Larz Gustafsson VIP
Hela Huset Skakar, som ett bra band heter.

Delar din passion.
Beställde så sent som i går kväll en bok om den stora polemiken.
2010-09-16

  wayward - taiga
framåt nattkröken,
mysfaktor påtaglig, höstmörker; lägra dig.
som gjort för en sängkammare med vindsbrutet snedtak.

min bergamottolja simmar iväg på ord som ovanmåne, pamir highway,
lenula och sedan nedan, i en oas i fjärran.

i öknen är så torrt att en hårfläta invirar ett årtusende


tack för att du bäddar min natt i sussilull
2010-09-16

  Johan Bergstjärna VIP
Fint skrivet Måna!
2010-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger