Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monster finns

 

 

Barn behöver inte få veta att monster finns, det vet de redan. Då en gång, när vi satt i natten under klippan och lyssnade efter den stora kattens smygande steg vyssjade mammor barnen till sömns och hoppades att monstret inte skulle komma just ikväll. Vi har det i oss redan när vi föds, nedärvt genom årmiljonerna. Mammor säger att det inte finns något att vara rädd för men de vet att de har fel. De säger egentligen att de hoppas att det inte finns något att vara rädd för just ikväll.  

Man har rätt att vara rädd för mörkret för monster finns det än i natten.  Monstren må ha bytt skepnad men de finns kvar. 

Barn behöver inte få veta att monster finns, det vet de redan, de behöver få veta att det går att döda dem.

 




Prosa av Lena Krantz VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-18 18:45



Bookmark and Share


  Bo_67
det finns onekligen spännande, förvånande o inte minst otäcka saker i vårt kollektiva undermedvetna...om man nu tror på ett sånt...
2010-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP